Autorităţile din SUA investighează dacă Google a împiedicat accesul concurenţei la sistemul Android

Google este investigată de Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite, care vrea să afle dacă a împiedicat accesul furnizorilor concurenţi de servicii destinate sistemului de operare Android pentru dispozitivele mobile, relatează Bloomberg.

932 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din SUA investighează dacă Google a împiedicat accesul concurenţei la sistemul Android

Autorităţile din SUA investighează dacă Google a împiedicat accesul concurenţei la sistemul Android

Oficiali ai Comisiei s-au întâlnit cu reprezentanţi ai unor companii din sectorul tehnologiei care susţin că Google dă prioritate propriilor servicii pe platforma Android, în timp ce alte servicii sunt restricţionate, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Reuters a relatat în aprilie că unele companii au reclamat faptul că sistemul de operare Android este anti-concurenţial, ele cerând autorităţilor americane de reglementare să investigheze acuzaţiile că Google se foloseşte în mod incorect de sistemul Android pentru a atrage publicitate online.

Comisia Federală pentru Comerţ şi Departamentul de Justiţie au ajuns la un acord pentru lansarea unei investigaţii împotriva afacerilor Google cu sistemul Android.

Investigaţia este în fază preliminară şi ar putea să nu ducă la acuzaţii oficiale împotriva companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici