Autorităţile publice vor avea posibilitatea accesării creditelor cu dobândă mică din Trezorerie

Camera Deputaţilor a adoptat un cadru legislativ care oferă autorităţilor publice locale o serie de instrumente pe care le pot utiliza pentru gestionarea mai eficientă a fondurilor necesare planurilor de dezvoltare, spune preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

301 afișări
Imaginea articolului Autorităţile publice vor avea posibilitatea accesării creditelor cu dobândă mică din Trezorerie

Potrivit lui Ciucă, cea mai importantă prevedere este reglementarea posibilităţii de accesare a creditelor cu dobândă mică de la Trezorerie.

„Această facilitate poate fi utilizată inclusiv pentru cofinanţarea proiectelor din cadrul PNRR sau a Programului Operaţional Regional, care nu aveau până acum această opţiune”, spune preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Altă noutate legislativă vizează exceptarea administraţiilor publice locale de la plafonarea de 10% aplicabilă, până acum, la achiziţionarea de bunuri şi servicii.

„În acest mod, nu vor mai exista dificultăţi financiare în asigurarea serviciilor publice”, potrivit preşedintelui Senatului.

O altă modificare votată miercuri reglementează votul celor cu viză de flotant. Astfel, alegătorii aflaţi în această situaţie îşi vor putea exercita drepturile electorale la 6 luni după primirea acestui statut.

„PNL tratează cu seriozitate şi prioritate problemele semnalate Parlamentului de către administraţia publică locală şi promovează, pe plan legislativ, cele mai bune soluţii care sprijină proiectele necesare comunităţilor. În acest mod, administraţia liberală acţionează în mod integrat şi unitar pe toate palierele aparatului de stat, pentru a elimina obstacole birocratice şi pentru a pune în practică măsurile ce susţin dezvoltarea sustenabilă a fiecărei localităţi din România”, arată Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici