AVAS a recuperat de la debitori 7,8 milioane de lei în acest an

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a recuperat de la debitori, în primul semestru, 7,8 milioane de lei, cele mai importante sume fiind încasate prin poprirea conturilor unor firme precum Interagro Bucureşti şi Avicola Braşov.

24 afișări
Imaginea articolului AVAS a recuperat de la debitori 7,8 milioane de lei în acest an

Preşedintele AVAS, Mircea Ursache (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Instituţia a blocat conturile a 1.604 debitori persoane fizice, juridice sau instituţii cu datorii neachitate, pentru recuperarea unor creanţe bancare, comerciale sau fiscale de la diverşi debitori, se arată într-un comunicat al AVAS.

Cea mai mare sumă, de 3,01 milioane de lei, a fost recuperată prin blocarea conturilor Interagro Bucureşti, firmă controlată de omul de afaceri Ioan Niculae. Recuperări semnificative au mai fost efectuate în cazul Avicola Braşov - 892.214 lei, Avicola Tărtăşeşti - 629.071 lei, Uzina Mecanică Băbeni - 505.766 lei, Uzina Mecanică Drăgăşani - 188.908 lei şi Autotransmar Braşov - 136.835 lei.

AVAS a dispus poprirea conturilor a 1.128 debitori pentru recuperarea de creanţe fiscale, suma încasată fiind de 2,14 milioane de lei. Din creanţe comerciale a fost recuperată suma de 3,63 milioane de lei, după poprirea a 292 debitori.

Autoritatea a mai încasat 109.738 lei din ceranţe bancare, de la 104 debitori, precum şi creanţe comerciale proprii de 1,97 milioane de lei, după ce a blocat conturile a 80 de debitori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici