AVAS propune stingerea datoriilor Romarm prin conversie în acţiuni

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va propune Guvernului să aprobe stingerea, prin conversie în acţiuni, a creanţelor bugetare asupra companiei Romarm, titluri care ulterior vor fi transferate instituţiei, în vederea privatizării.

1 afișare

Totodată, vor fi convertite în acţiuni şi datoriile Romarm către statul român, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), reprezentând sumele plătite băncilor pentru împrumuturile companiei, se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de AVAS.

Potrivit documentului, penalităţile şi majorările aferente datoriile vor fi anulate. AVAS motivează conversia în acţiuni a datoriei Romarm prin faptul că firma şi filialele nu dispun de fonduri necesare pentru stingerea acestor obligaţii de plată către bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, aflându-se la un pas de faliment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici