Avicola Braşov intenţionează să contracteze un credit de aproape 10 milioane euro

Avicola Braşov intenţionează să contracteze un credit de 40 de milioane lei (9,7 milioane euro) destinat susţinerii producţiei, decizia urmând să fie aprobată într-o adunare generală care va avea loc pe 4 iulie, potrivit unui comunicat al companiei transmis marţi bursei.

22 afișări

Decizia vine în contextul în care producătorul de carne de pasăre şi ouă a avut în primul trimestru pierderi de 2,8 milioane lei (669.000 de euro), faţă de un profit de 397.000 de lei în perioada similară a anului trecut.

Cifra de afaceri a scăzut cu 9%, la 22 milioane lei (5,2 milioane euro), de la valoarea de 24,2 milioane lei consemnată în primele trei luni din precedentul exerciţiu financiar.

Totodată, veniturile au însumat 24,7 milioane lei (5,8 milioane euro), cu 3% sub cele din primul trimestru din 2010, în timp ce cheltuielile au crescut cu 10%, la 27,6 milioane lei (6,5 milioane euro), de la 25,2 milioane lei.

Afacerile Avicola au fost în declin şi anul trecut, scăzând cu peste 10%, la 90,1 milioane lei.

Firma este controlată de omul de afaceri Ioan Popa, care este şi proprietarul producătorului de carne de pasăre Transavia Alba Iulia. Acesta deţine 70,83% din acţiunile Avicola Braşov.

Potrivit Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România, piaţa de carne de pui a rămas constantă în ultimii doi ani, fiind estimată la circa 1 miliard de euro.

Alături de Transavia şi Avicola Braşov, printre cele mai importante companii din domeniu se numără Agricola Bacău, Avicola Crevedia, Avicola Tărtăşeşti, Avicola Slobozia şi Avicola Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici