Banca Mondială va dubla volumul creditelor pentru ţările sărace

Banca Mondială va dubla volumul creditelor pentru ţările sărace, pentru a contrabalansa declinul fluxurilor de capital privat către aceste economii în urma crizei creditelor, potrivit cotidianului japonez Nikkei.

44 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială va dubla volumul creditelor pentru ţările sărace

Banca Mondială va dubla volumul creditelor pentru ţările sărace (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, instituţia internaţională va dubla creditele pe termen lung acordate acestor ţări, de la nivelul de 13,5 miliarde de dolari din 2007, pentru a le ajuta să depăşească criza, scrie Nikkei.

Decizia vine în contextul ajutoarelor consistente acordate de Fondul Monetar Internaţional (FMI) petnru economii afectate serios de criza financiară, printre care Islanda şi Ucraina.

Finanţările oferite de Banca Mondială se vor îndrepta către zece ţări sărace din Asia şi Africa, printre care Ghana, Bangladesh si Cambodgia, în timp ce FMI ajută pieţele emergente, cu un nivel mediu de trai, potrivit publicaţiei.

Banca Mondială va oferi credite pe termen lung, rambursabile în 15-20 de ani, la dobânzi aproximativ egale cu LIBOR (London Inter-bank Offered Rate), dobânda de pe piaţa interbancară londoneză.

Totodată, instituţia analizează posibilitatea de a oferi împrumuturi de urgenţă pentru aceste ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici