Banca Românească scade dobânda de bază la creditele de nevoi personale

Banca Românească a redus cu 1-1,3 puncte procentuale dobânda de bază aplicată creditelor de nevoi personale garantate şi negarantate, în lei şi euro, contractate înainte de 29 decembrie 2008, a anunţat marţi banca.

24 afișări
Imaginea articolului Banca Românească scade dobânda de bază la creditele de nevoi personale

Banca Românească scade dobânda de bază la creditele de nevoi personale

Astfel, pentru creditele de nevoi personale în lei dobânda de bază practicată a scăzut cu un punct procentual, la 11,77% pe an, rată la care se adaugă marja prevazută în contractele de credit, se arată într-un comunicat al băncii.

Pentru împrumuturile de nevoi personale în euro, dobânda de bază a băncii scade cu 1,3 puncte procentuale la 5,1%, la care se adaugă marja băncii.

"Diminuarea ratelor de dobândă percepute pentru creditele de nevoi personale în lei şi euro vine în sprijinul clienţilor noştri, facilitând astfel plata ratelor lunare. Scăderea dobânzilor va determina astfel şi o mai mare stabilitate financiară a clientilor noştri", au declarat, în comunicat, reprezentanţii Băncii Româneşti.

Banca Românească, prezentă pe piaţa locală de 16 ani, are o reţea formată din 150 de sucursale.

În octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar la Banca Românească, deţinând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia, de peste 200 milioane euro. Un alt acţionar important al băncii este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 10,21% din capitalul social.

National Bank of Greece mai controlează în România companiile ETEBA România, Garanta Asigurări şi NBG Leasing.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici