Banca Transilvania a redus dobânzile la creditele noi în lei cu 0,5 puncte procentuale

Banca Transilvania (TLV) a redus, începând de marţi, 12 ianuarie, dobânzile la toate creditele noi în lei, cu 0,5 puncte procentuale, după ce a coborât ratele la depozite, tot cu 0,5 puncte, a declarat directorul general al instituţiei, Robert Rekkers.

20 afișări
Imaginea articolului Banca Transilvania a redus dobânzile la creditele noi în lei cu 0,5 puncte procentuale

Banca Transilvania a redus dobânzile la creditele noi în lei cu 0,5 puncte procentuale (Imagine: Mediafax Foto)

"Copiem reducerea de politică monetară decisă de BNR, de 0,5 puncte procentuale şi coborâm ratele la toate creditele noi în lei, începând de astăzi, după ce am redus, tot cu atât, şi ratele la depozite", a spus Rekkers, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că şi pentru creditele existente se analizează o eventuală reducere a dobânzilor, după ce a existat deja o scădere de 0,5 puncte procentuale în ianuarie.

În ceea ce priveşte împrumuturile în valută, Rekkers a menţionat că şi acolo dobânzile scad pas cu pas.

Referitor la lichiditatea Băncii Transilvania, oficialul băncii a declarat că, în prezent, nu se negociază niciun împrumut cu instituţiile financiare internaţionale.

"Avem lichiditate şi nu avem nevoie de resurse de afară. Avem resurse să investim, inclusiv în modernizarea IT", a spus directorul general al băncii.

Pe de altă parte, Leontin Toderici, directorul executiv pentru operaţiuni al BT, a afirmat că numărul de tranzacţii pe carduri a crescut în 2009 cu 32% şi, în general, cu circa 27%.

El a precizat că au existat scăderi în ceea ce priveşte plăţile în lei, arătând că "au fost fireşti" în contextul reducerii numărului de plăţi prin trezorerie.

"Şi pe zona de case de schimb valutar am avut o scădere a numărului de tranzacţii, dar pe restul segmentelor am înregistrat creşteri", a spus Toderici.

Pe de altă parte, Rekkers a menţionat că numărul trantacţiilor prin Western Union desfăşurate prin Banca Transilvania a crescut de la 700.000 la 900.000 în 2009, fiind stimulate de faptul că în Spania s-a realizat o reducere a comisioanelor, iar cota băncii pe acest segment depăşeşte 20% în prezent.

Rekkers a reiterat că Banca Transilvania este o instituţie cu capital românesc şi că vrea să ajute mediul de afaceri local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici