Bancherii ameninţă cu dobânzi mai mari pentru a-şi acoperi costurile cu creditele rambursate anticipat

Aproape 8 milioane de contracte de credit vor trebui modificate de bănci în următoarele trei luni pentru plafonarea comisionului de rambursare anticipată la 1% din suma de achitat, respectiv pentru eliminarea acestuia la creditele cu dobândă variabilă, indiferent dacă sunt credite ipotecare sau de consum, conform ordonanţei de urgenţă adoptată ieri de Guvern.

20 afișări
Imaginea articolului Bancherii ameninţă cu dobânzi mai mari pentru a-şi acoperi costurile cu creditele rambursate anticipat

Bancherii ameninţă cu dobânzi mai mari pentru a-şi acoperi costurile cu creditele rambursate anticipat (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, afirmă ca noile reguli sunt valabile pentru toate categoriile principale de credit - ipotecare, de consum sau de leasing, atât pentru contractele noi, cât şi pentru cele aflate în derulare.

Citeşte mai multe despre dobânzile mai mari ale băncilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici