Bancherii umflă mai departe marjele de dobândă

Diferenţa dintre dobânzile la creditele şi depozitele în lei pentru populaţie, aflate în sold, a continuat să urce în primul trimestru cu o jumătate de punct procentual, până la 8,14%, bancherii încercând să-şi acopere costurile atât timp cât nu dau credite noi, arată datele BNR, potrivit Ziarul Financiar.

20 afișări
Imaginea articolului Bancherii umflă mai departe marjele de dobândă

Bancherii umflă mai departe marjele de dobândă (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Marja de dobândă la creditele şi depozitele noi în lei se menţine peste pragul de 5%. În acest context, numărul solicitanţilor de credite aproape s-a înjumătăţit faţă de vârful înregistrat în 2008, singurele sectoare care se menţin pe linia de plutire fiind cardurile de credit şi ipotecarele.

Citeşte mai multe despre marjele de dobândă pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici