Băncile au ieşit bine din criza COVID. Bancherii sunt optimişti în legătură cu viitorul

  • Băncile au ieşit bine din criza pandemică provocată de coronavirus.
  • Programele guvernamentale au susţinut procesul de creditare.
  • Bancherii sunt optimişti în legătură cu viitorul economiei.
195 afișări
Imaginea articolului Băncile au ieşit bine din criza COVID. Bancherii sunt optimişti în legătură cu viitorul

Băncile au ieşit bine din criza COVID. Bancherii sunt optimişti în legătură cu viitorul

Băncile au ieşit bine din criza pandemică provocată de coronavirus. Creditarea a crescut odată cu creşterea încrederii, iar programele guvernamentale au dat un imbold procesului.

Bancherii sunt optimişti în legătură cu ceea ce ţine de viitor, dar şi prudenţi. Au aşteptări mari de la creşterea economică, conform primei zile a evenimentului ZF Bankers Summit 2021, organizat de Ziarul Financiar.

Eugen Rădulescu, directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară a BNR, susţine faptul că problemele pe care le pot avea băncile pot apărea din partea concurenţei non-bancare, iar fenomenul digitalizării va trebui accelerat în cadrul băncilor.

„Băncile au de răspuns unor constrângeri de prudenţialitate destul de severe şi care sigur au şi un efect pe termen scurt nu tocmai favorabil pentru profitabilitatea lor. Doar că le asigură că pe termen mai lung vor sta bine.”, a spus Eugen Rădulescu. 

Bogdan Neacşu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi CEO-ul CEC Bank, spune că băncile vor să joace un rol important în economia reală, mai ales acum după pandemie.

„Eu nu cred că vom avea dezechilibre dure în perioada următoare. Cred că România şi economia României îşi va păstra această tendinţă începută, dacă vreţi, încă de la sfârşitul anului trecut. Şi cred că şi în materie de servicii bancare, ritmul de creştere va fi în aceiaşi tendinţă.”, a precizat Bogdan Neacşu.  

Florin Ilie, vicepreşedintele corporate al ING Bank, spune că economia creşte foarte puternic şi este posibil să avem o creştere mai mare faţă de aşteptări.

„Apetitul de risc al băncilor a rămas cel puţin acelaşi, dacă nu, probabil că a crescut un pic. Sună paradoxal în contextul unei crize economice trăite anul trecut, dar aş zice că nu e. Economia creşte foarte puternic.”, a declarat Florin Ilie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici