Băncile şi firmele de insolvenţă scot la licitaţie active imobiliare de 36 de milioane de ero

Cele mai mari bănci de pe piaţă şi firmele de insolvenţă scot la licitaţie în următoarea lună 12 active imobiliare cu preţuri cumulate de peste 36 de milioane de euro, proprietăţi situate atât în Bucureşti, cât şi în Braşov, Iaşi sau Piatra-Neamţ.

334 afișări
Imaginea articolului Băncile şi firmele de insolvenţă scot la licitaţie active imobiliare de 36 de milioane de ero

Băncile şi firmele de insolvenţă scot la licitaţie active imobiliare de 36 de milioane de ero

Ziarul Financiar a căutat pe site-urile primelor zece bănci din sistem cele mai scumpe active imobiliare scoase la licitaţie în urma executărilor, iar listele cu astfel de proprietăţi sunt tot mai lungi.

În paralel, firmele de insolvenţă organizează la rândul lor licitaţii cu active ale firmelor aflate în lichidare sau reorganizare judiciară, proprietăţi care de asemenea pot avea preţuri de pornire de ordinul mi lioanelor de euro.

În unele cazuri preţurile solicitate sunt peste valorile practicate în piaţă, anunţurile cu licitaţii nu sunt foarte vizibile, iar cumpărătorii interesaţi trebuie să cumpere un caiet de sarcini şi să achite garanţii substanţiale (10% din preţul de pornire al licitaţiei) - astfel că, cel puţin deocamdată, interesul pentru aceste active este destul de redus.

Cele mai importante active imobiliare valorificate în urma lichidării au fost în ultimii ani centrele comerciale Tiago Mall din Oradea şi City Mall din Bucureşti, precum şi un pachet de 129 de apartamente din cadrul ansamblului rezidenţial My Dream din Pipera.

Citeşte mai multe despre activele imobiliare scoase la licitaţie pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici