Bănicioiu: Ministerul Economiei negociază salarii de sute de mii de euro pentru unii directori

Deputatul PSD Nicu Bănicioiu a declarat joi, că potrivit unor "informaţii din interior", Ministerul Economiei ar negocia cu directorii unor societăţi salarii de câteva sute de mii de euro anual.

21 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Ministerul Economiei negociază salarii de sute de mii de euro pentru unii directori

Ministrul Economiei Adriean Videanu (Imagine: Mediafax Foto)

Bănicioiu a spus că, deşi nu a reuşit să afle salariile directorilor principalelor societăţi din subordinea Ministerului Economiei, pe motiv că ar fi confidenţiale şi în curs de negociere, a reuşit să afle, "din surse din interior", că directorii unor companii negociază cu ministerul salarii anuale, pe 2009, de câteva sute de mii de euro.

Potrivit datelor furnizate de deputatul PSD, câştigul mediu lunar al angajaţilor la Transelectrica a fost de 4100 lei, la Nuclearelectrica de 6800 lei, la Hidroelectrica de 4800 lei.

Bănicioiu a spus că, potrivit unor informaţii din interiorul Ministerului, directorul general al Electrica ar negocia cu conducerea ministerului un salariu anual, pe 2009, de aproximativ 450.000 de euro.

Deputatul PSD a mai afirmat că, potrivit aceloraşi surse, directorul Romgaz ar negocia un salariu anual de 135.000 de euro, directorul Transgaz – un salariu anual de 96.000 euro, directorul general Romgaz Mediaş- un salariu anual de 561.000 lei, iar cel de la Transgaz Mediaş de 400.000 lei.

"Sper ca domnul Videanu să înţeleagă termenii de economie, de criză, de recesiune şi să aibă aceleaşi semnificaţii pentru toată lumea, nu doar pentru Ecaterina Andronescu, pentru ministrul Bazac sau pentru domnul Ilie Sârbu", a adăugat Bănicioiu.

Salariile brute ale angajaţilor din 26 de companii controlate integral sau majoritar de stat, prin Ministerul Economiei, vor creşte în acest an cu 5%, astfel încât să acopere inflaţia.

"Cheltuielile cu salariile s-au determinat avându-se în vedere respectarea corelaţiei dintre creşterea productivităţii muncii şi cea a câştigului mediu salarial în condiţiile reducerii cheltuielii la 1.000 lei venituri (...). Drepturile salariale brute au în vedere o creştere de 5% pe parcursul anului 2009, faţă de ultimul câştig realizat în anul anterior", potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetelor unor companii.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei Tudor Şerban a declarat, luni, că blocajul fluxurilor de capital în cazul companiilor controlate de instituţie este cauzat de recesiunea economică şi de conflictele privind bonusurile salariale şi fondurile de salarii pentru acest an, situaţie care a dus la aprobarea a doar 26 de bugete, din peste 100.

El a spus că majorările salariale nu vor depăşi rata inflaţiei şi vor fi acordate doar acelora care anul trecut au avut profit, precum Transelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz sau Hidroelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici