Barbu: Preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era greşit

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că este bucuros de faptul că preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greşit şi a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecţie a plantelor.

3587 afișări
Imaginea articolului Barbu: Preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era greşit

Barbu: Preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era greşit

„Mă bucur că preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greşit şi a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecţie a plantelor. Am susţinut în fiecare Consiliu AgroFish şi în toate apariţiile mele în spaţiul public că reducerea în termeni de procente, fără să se ţină cont de specificul fiecărui stat membru nu are cum să ajute nici mediul, nici fermierii”, a spus ministrul Florin Barbu, pe Facebook.

Acesta le-a mulţumit europarlamentarilor PSD care au respins prin vot propunerea de Regulament „care îi dezavantaja pe fermierii români”.

„Am încredere că şi prelungirile derogărilor de la GAEC 8 (4% pârloagă) şi de la GAEC 7 (rotaţia culturilor), pe care de asemenea le-am susţinut în Consiliu vor fi adoptate, deoarece sunt susţinute de miniştrii agriculturii din 15 state membre! Avem datoria să ascultăm vocea fermierilor, să îi sprijinim şi să luăm deciziile cele mai bune pentru viitorul agriculturii din fiecare stat membru!”, mai spune ministrul Agriculturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici