Video Băsescu: Creşterea TVA, eroare politică susţinută şi de PDL, a întârziat ieşirea din recesiune - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că creşterea TVA la 24% a fost o eroare politică, susţinută inclusiv de "marii bărbaţi care s-au duelat la Convenţia PDL", care a întârziat ieşirea din recesiune cu cel puţin şase luni.

893 afișări

Şeful statului a declarat, răspunzând unei întrebări, că creşterea TVA a fost una din marile erori politice, susţinută de toată coaliţia de la acea vreme.

Băsescu a spus că el a susţinut scăderea pensiilor cu 10%, ca măsură temporară, dar Curtea Constituţională a respins o Ordonanţă emisă în acest sens. El a adăugat că o altă propunere a fost un impozit temporar de 10%, care să se fi aplicat la toate pensiile, de la cea mai mare la cele de până la 340 de lei.

Preşedintele a menţionat că cei din coaliţie s-au reunit la Guvern şi au decis creşterea TVA.

El a spus că acel impozit pe pensii s-ar fi putut elimina repede, eventual în două etape, până la 1 ianuarie 2012, în timp ce reducerea TVA presupune ani de zile.

Şeful statului a criticat coaliţia aflată la putere în acea perioadă, spunând că toţi reprezentanţii acesteia au respins scăderea pensiilor şi ameninţând cu plecarea de la guvernare.

Băsescu a spus că mărirea TVA a fost susţinută şi de "marii bărbaţi care s-au duelat la Convenţia PDL".

Şeful statului a mai spus că mărirea TVA a întârziat ieşirea ţării din recesiune cu cel puţin şase luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici