Băsescu: Guvernul nu va renunţa în 2010 la "Rabla"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Mioveni, că în 2010 Guvernul nu va face niciun pas înapoi în legătură cu programul "Rabla", acesta urmând chiar să fie îmbunătăţit, inclusiv prin acordarea de tichete pentru companii "pentru a substitui ce nu merge la export".

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Guvernul nu va renunţa în 2010 la "Rabla"

Băsescu: Guvernul nu va renunţa în 2010 la "Rabla" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Dimpotrivă, îl vom îmbunătăţi. Am luat în calcul acordarea de mai multe tichete. Să vedem ce facem şi pentru companii, să vedem dacă putem da această facilitate şi companiilor, probabil că da, pentru a substitui ce nu merge la export", a declarat Băsescu.

Preşedintele a spus, la Mioveni, că Guvernul nu se va retrage din programul "Rabla" în 2010.

Băsescu vizitează, miercuri dimineaţă, societatea Dacia Automobile S.A. - Groupe Renault.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, în septembrie, cu directorul general al operaţiunilor grupului Renault-Dacia, ocazie cu care a anunţat că intenţionează să continue programul de înnnoire a parcului auto şi în 2010, după ce în acest an a majorat numărul maşinilor scoase din uz şi prima de casare.

Boc spunea, atunci, că Guvernul intenţionează să-şi asume răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege care prevede extinderea Programului Rabla pentru persoane juridice, în vederea stimulării industriei de profil şi înnoirii parcului auto. Asumarea răspunderii nu a mai avut loc.

La începutul acestui an, Guvernul a decis ca numărul total de maşini casate prin programul de înlocuire a parcului auto naţional, denumit "Programul Rabla", să fie majorat la 60.000 unităţi, de la 40.000 autovehicule în 2008, iar prima de casare a urcat de la 3.000 lei la 3.800 lei.

În vară, Programul Rabla, de casare a maşinilor uzate, a fost extins de Guvern prin asigurarea unui număr nelimitat de autoturisme care pot fi casate pentru persoane fizice şi includerea autoutilitarelor în categoria vehiculelor care pot fi achiziţionate.

Fondurile pentru programul din acest an totalizează 228 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici