Băsescu: Nu vom putea să ne îndeplinim parametrii fixaţi în acordul cu FMI

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi ,la RRA, că România nu va putea să-şi îndeplinească parametrii fixaţi în acordul cu FMI pentru sfârştul acestui an, în primul rând pentru că va avea o cădere economică mai mare decât cea estimată.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu vom putea să ne îndeplinim parametrii fixaţi în acordul cu FMI

Băsescu: Nu vom putea să ne îndeplinim parametrii fixaţi în acordul cu FMI (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Nu se pune problema să întrerupem acordul cu Fondul. În primul rând, realitatea corectă este că parametrii primelor şase luni arată că România a rămas în angajamentele în acordul cu Fondul", a spus Băsescu.

El a fost îndrebat, în acest context, dacă România şi-a atins ţintele, răspunzând afirmativ.

"Ce putem anticipa este că nu vom putea să ne îndeplinim parametrii fixaţi în Acord pentru 31.12 şi asta din mai multe motive. Cel mai serios motiv este pentru că vom avea o cădere economică mai mare decât cea estimată, mai mare de -4. Şi atunci lucrurile trebuie puse în acord. Dacă vom avea o cădere economică mai mare de -4, şi încasările la buget vor fi mai mici decât cele estimate bazat pe -4, ceea ce înseamnă că şi deficitul va fi mai mare, şi atunci trebuie găsite formule de compensare a deficitului pentru a rămâne undeva la 4,6", a spus Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici