Băsescu: România nu va fi afectată profund de criza financiară din SUA

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că România nu va fi afectată profund de criza financiară din SUA, pentru că pe piaţa bancară autohtonă nu există, cu o singură excepţie care derulează o activitate foarte scăzută dar pozitivă, filiale ale băncilor americane.

418 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu va fi afectată profund de criza financiară din SUA

Băsescu: România nu va fi afectată profund de criza financiară din SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă România va fi afectată de criza de pe piaţa financiară americană, Băsescu a răspuns că, din evaluările rezultate în urma unor discuţii avute cu guvernatorul BNR, rezultă că ţara noastră nu va fi afectată profund, pentru că pe piaţa bancară nu există filiale ale marilor bănci din Statele Unite.

"Există un singur branch, cu o activitate foarte scăzută, dar pozitivă", a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că se înregistrează retrageri de capital pe bursă, însă acestea nu au "efect consistent".

"Se simte, dar nu ne va afecta profund", a mai spus şeful statului.

El s-a declarat convins că şi în 2009 România va înregistra o creştere economică între 5 şi 7%.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, vorbind despre efectele crizei financiare din SUA, că România va înregistra, probabil, în a doua parte a anului un ritm de dezvoltare economică de 10%, dar rata de creştere a PIB ar putea scădea anul viitor la un nivel inferior rezultatelor estimate pentru 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici