Băsescu: Sper că Guvernul va rămâne pe linia din 2012, de guvernare responsabilă, şi nu va face risipă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că obiectivul României trebuie să fie de a ajunge la un buget excendentar în următorii doi-patru ani, el exprimându-şi speranţa că "Guvernul va rămâne pe linia pe care a avut-o şi în 2012, de guvernare responsabilă, şi nu va face risipă".

140 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sper că Guvernul va rămâne pe linia din 2012, de guvernare responsabilă, şi nu va face risipă

Băsescu: Sper că Guvernul va rămâne pe linia din 2012, de guvernare responsabilă, şi nu va face risipă (Imagine: www.gov.ro)

"Eu sper că Guvernul va rămâne pe linia pe care a avut-o şi în 2012, de guvernare responsabilă, şi nu va face risipă, pentru că obiectivul ar trebui să fie reducerea deficitului bugetar, chiar dacă el se încadrează în criteriile de la Maastricht. De ce? Orice deficit trebuie finanţat, iar noi trebuie să ne propunem să nu mai mărim datoria guvernamentală, pentru că trei procente deficit înseamnă să mai împrumuţi încă 3,9 miliarde de euro, care se adaugă la datoria guvernamentală", a declarat Traian Băsescu.

"Obiectivul nostru trebuie să fie reducerea către zero şi să trecem la un buget excedentar, în următorii doi, trei, patru ani. Se poate aborda reducerea deficitului cu un procent pe an", a susţinut Băsescu.

El a dat exemplul Germaniei, care este în prezent singura ţară europeană cu buget excedentar, şi care ar trebui urmat.

Băsescu a fost întrebat ce şanse vede ca anul viitor, când sunt alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, să se meargă pe acelaşi parcurs economic.

"Care este nădejdea mea, lucru care l-a şi credibilizat pe Victor Ponta, şi m-a făcut să fiu mai puţin suspicios, faptul că în 2012, deşi se afla la guvernare din luna mai, n-a deschis băile pungii pentru alegerile parlamentare din decembrie, m-a făcut să cred că nu v-a face ce nu a făcut în 2012, nu va face în 2014. Asta este speranţa mea, pentru că s-a obţinut atât de greu stabilitatea macroeconomică, cu atâtea costuri pentru români, încât ar fi păcat", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici