Bayer nu acceptă comportamente neetice în compania Monsanto, în urma unei investigaţii franceze

Bayer, proprietarul firmei germane Monsanto, a anunţat că nu acceptă un „comportament neetic" în companie, în urma unei investigaţii franceze asupra modului în care producătorul de seminţe a influenţat diferite personalităţi din Franţa, informează Reuters.

203 afișări
Imaginea articolului Bayer nu acceptă comportamente neetice în compania Monsanto, în urma unei investigaţii franceze

Bayer nu acceptă comportamente neetice în compania Monsanto, în urma unei investigaţii franceze

Procuratura a declarat că a deschis dosarul după ce o plângere a fost depusă de cotidianul francez Le Monde. Potrivit ziarului Le Monde şi a altor surse mass-media franceze, Monsanto a creat o listă de aproximativ 200 de nume, care include jurnalişti şi parlamentari, în speranţa de a le influenţa percepţia lor asupra pesticidelor.

Dosarul, spune Le Monde, datează din 2016 şi a fost divulgat de către agenţia americană de relaţii publice şi agenţia de marketing FleishmanHillard.

Într-o declaraţie trimisă prin e-mail, Bayer a refuzat să comenteze ancheta, declarând că nu ştie ce la ce documente se referă presupusele acuzaţii.

FleishmanHillard a declarat vineri că va investiga acuzaţiile din Le Monde. Compania va „examina întrebările ridicate de anumite instituţii media cu privire la listele care au inclus informaţii publice”.

Bayer, care a achiziţionat anul trecut compania Monsanto într-o tranzacţie de 63 de miliarde de dolari, se confruntă cu litigii în creştere împotriva erbicidului Roundup, pe bază de glifosat.

Un juriu din Statele Unite a găsit, în august 2018, compania răspunzătoare de faptul că nu a avertizat utilizatorii despre presupusele riscuri de cancer ale erbicidului Roundup.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici