BCE a dispus teste de stabilitate pentru nouă bănci din zona euro, inclusiv pentru două filiale ruse

Filialele din Austria ale unor bănci ruse vor fi supuse unor teste de rezistenţă dispuse de Banca Centrală Europeană (BCE), verificări similare urmând să fie efectuate în total la nouă bănci operaţionale în zona euro, informează Reuters.

436 afișări
Imaginea articolului BCE a dispus teste de stabilitate pentru nouă bănci din zona euro, inclusiv pentru două filiale ruse

BCE a dispus teste de stabilitate pentru nouă bănci din zona euro, inclusiv pentru două filiale ruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca Centrală Europeană a anunţat efectuarea unor teste de rezistenţă şi verificarea registrelor contabile ale băncilor Sberbank Europe şi VTB Bank (Austria), filialele austriece ale instituţiilor bancare ruse Sberbank şi VTB.

"Băncile vizate au fost informate şi vor colabora strâns cu BCE în următoarele luni, pentru evaluarea totală a activităţilor până la sfârşitul anului 2015", a declarat purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale Europene.

Rusia şi Austria au relaţii economice puternice, deşi schimburile comerciale au avut de suferit în ultimul an din cauza sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană pe fondul crizei din Ucraina.

BCE a decis miercuri verificarea situaţiei financiare a nouă bănci. În afară de cele două bănci din Austria, sunt vizate Banque Degroof (Belgia), Agence Francaise De Developpement (Franţa), J.P. Morgan Luxembourg (o filială a JPMorgan Chase&Co), Unicredit Banka (Slovenia), o filială a UniCredit (Italia), Kuntarahoitus Oyj (Finlanda) şi Mediterranean Bank plc (Malta).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici