BCE a menţinut dobânda cheie la minimul record de 1% pentru a treia lună consecutiv

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut joi dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, a treia lună consecutiv, pentru a analiza impactul măsurilor fără precedent de finanţare a băncilor.

79 afișări
Imaginea articolului BCE a menţinut dobânda cheie la minimul record de 1% pentru a treia lună consecutiv

BCE a menţinut dobânda cheie la minimul record de 1% pentru a treia lună consecutiv (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Analiştii aşteaptă conferinţa de presă a preşedintelui BCE Mario Draghi, la care urmează să prezinte estimările economice ale instituţiei şi posibilul impact al creşterii preţului petrolului asupra inflaţiei.

Draghi ar putea exercita presiuni asupra guvernelor să combată criza datoriilor din zona euro, după ce BCE a acordat băncilor împrumuturi pe trei ani de peste 1.000 de miliarde de euro, din decembrie.

Decizia BCE de menţinere a dobânzii cheie la 1% a fost anticipată de majoritatea analiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici