BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,15%

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut joi dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,15%, unde se află din luna iunie, decizia fiind anticipată de toţi analiştii consultaţi de Bloomberg.

105 afișări
Imaginea articolului BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,15%

BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,15%

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,15%, 0,4% şi, respectiv, -0,1%", se arată într-un comunicat al băncii.

Toţi cei 54 de economişti consultaţi de Bloomberg au anticipat că BCE va menţine rata dobânzii de politică monetară neschimbată.

Draghi va susţine un discurs la circa 45 de minute după anunţarea deciziei privind dobânda cheie.

BCE a redus la începutul lunii iunie rata cheie la un nou minim record, de la 0,25% la 0,15%, şi a coborât rata la depozitele constituite de instituţiile de credit la -0,1%, devenind astfel prima mare bancă centrală care taxează banii păstraţi de bănci în conturi la BCE.

Preşedintele instituţiei, Mario Draghi, a declarat în luna iunie că relaxarea cantitativă, care ar presupune achiziţii semnificative de obligaţiuni, rămâne o opţiune pentru bancă dacă se ajunge la deflaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici