BEI a lansat marţi o emisiune de obligaţiuni în lei

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a lansat, marţi, o emisiune de obligaţiuni în lei, în valoare de 150 milioane lei, cu maturitate în 2016, listată la Luxembourg.

33 afișări
Imaginea articolului BEI a lansat marţi o emisiune de obligaţiuni în lei

BEI a lansat marţi o emisiune de obligaţiuni în lei (Imagine: Mediafax Foto)

Cuponul are o rată de 12,625%, iar operaţiunea va fi derulată în perioada 24 februarie - 16 martie.

Principalii intermediari sunt Erste şi Banca Comercială Română.

Obligaţiunile beneficiază de calificative maxime din partea celor trei mari agenţii de evaluare financiară, conform cu ratingurile BEI, respectiv "Aaa" din partea Moody's, "AAA" de la Standard & Poor's şi "AAA" din partea Fitch.

BEI este banca de credite pe termen lung a Uniunii Europene şi are rolul de a cofinanţa proiecte şi investiţii în cele 27 de state membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici