BERD ar putea acorda GTS un împrumut de 50 milioane de euro, pentru dezvoltarea reţelei de telecomunicaţii în România, Ungaria, Polonia şi Slovacia.

BERD analizează acordarea unui credit pe termen lung de până la 50 milioane de euro companiei GTS Central Europe, în cadrul unui împrumut sindicalizat cu bănci internaţionale în valoare de 330 milioane de euro, destinat extinderii reţelei de telecomunicaţii în România, Ungaria, Polonia şi Slovacia.

122 afișări
Imaginea articolului BERD ar putea acorda GTS un împrumut de 50 milioane de euro, pentru dezvoltarea reţelei de telecomunicaţii în România, Ungaria, Polonia şi Slovacia.

BERD ar putea acorda GTS un împrumut de 50 milioane de euro, pentru dezvoltarea reţelei de telecomunicaţii în România, Ungaria, Polonia şi Slovacia(Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va discuta acordarea împrumutului pe 27 martie, a anunţat instituţia financiară.

Proiectul susţine activităţile de inovaţie din sectorul telecomunicaţiilor şi va permite GTS CE să investească în noi aplicaţii de reţele, centre de date şi să diversifice gama de servicii la nivel naţional şi regional.

GTS CE este prezentă în România prin GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicaţii din ţară, unde are 150 de angajaţi. Reţeaua de fibră optică a GTS Telecom depăşeste 1.500 de km, la care se adaugă reţele de Ethernet şi acoperire radio.

Compania furnizează servicii de transport de date, voce fixă, acces internet şi web hosting în centre de date proprii în Bucureşti şi Oradea.

GTS Telecom România a înregistrat anul trecut venituri de 23,5 milioane de euro, nivel similar celui din anul precedent, iar profitul operaţional înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor (EBITDA) a atins 4,6 milioane de euro, a anunţat operatorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici