Bitcoin creşte de la o zi la alta. Valoarea de piaţă atinge un record

  • Preţul Bitcoin este la un pas de a atinge un maxim istoric, iar investitorii crypto sunt în aşteptarea unui nivel nemaiîntâlnit până acum.
  • Dar, în termeni de valoare de piaţă, tokenul a atins deja un record.
7562 afișări
Imaginea articolului Bitcoin creşte de la o zi la alta. Valoarea de piaţă atinge un record

Bitcoin creşte de la o zi la alta. Valoarea de piaţă atinge un record

Capitalizarea de piaţă a Bitcoin a ajuns la 1.350 de miliarde de dolari, escaladând vârful de 1.280 de miliarde de dolari din noiembrie 2021, arată datele CoinGecko.

Aceea a fost luna în care tokenul a sărit la 68.991 dolari, la apogeul cursei sale de creştere din epoca pandemiei, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

Oferta de Bitcoin a crescut de atunci, ducând capitalizarea sa pe un nou teren în mijlocul celei mai vechi cryptomonede în ultimul raliu. Cel mai mare activ digital a scăzut cu 1%, la 66.928 de dolari, la ora 13:30, marţi, la Singapore, după ce anterior a atins 68.804 dolari.

Din punct de vedere istoric, o valoare de piaţă record "a fost semnalul de preţ mai fiabil că începe o nouă fază a pieţei actuale", a declarat David Lawant, şeful departamentului de cercetare al brokerului de crypto prime FalconX.

Cererea din partea noilor fonduri tranzacţionate la bursă Bitcoin spot din SUA, precum şi o reducere iminentă a creşterii ofertei de token-uri, au alimentat câştigurile recente. ETF-urile de la companii precum BlackRock Inc. şi Fidelity Investments au atras intrări nete de peste 7 miliarde de dolari de la debutul din 11 ianuarie.

Fervoarea speculativă a revenit, de asemenea, în mod mai larg în crypto, de la pariuri cu grad ridicat de îndatorare pe pieţele derivatelor la avansuri intrazilnice de două cifre în monedele meme. Acest lucru sugerează că piaţa activelor digitale este potenţial vulnerabilă la o inversare dacă fluxurile ETF-urilor încep să se tempereze şi optimismul se răceşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici