Bitcoin în cădere liberă. Criptomoneda a pierdut tot ce a câştigat anul trecut şi este la minimul ultimelor 16 luni

Bitcoin a scăzut joi la cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni, în timp ce prăbuşirea TerraUSD, un aşa-numit "stablecoin", a evidenţiat presiunea de pe pieţele de criptomonede.

7364 afișări
Imaginea articolului Bitcoin în cădere liberă. Criptomoneda a pierdut tot ce a câştigat anul trecut şi este la minimul ultimelor 16 luni

Bitcoin în cădere liberă. Criptomoneda a pierdut tot ce câştigat anul trecut şi este la minimul ultimelor 16 luni

Cea mai mare criptomonedă din lume a coborât până la 26.970 de dolari, pentru a se situa la cel mai scăzut nivel din 28 decembrie 2020. În ultimele opt sesiuni, a pierdut o treime din valoarea sa, adică 13.000 de dolari.

Bitcoin a urcat în 2021 pentru a atinge maximul istoric de 69.000 de dolari în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Traderii spun că declinul său recent oglindeşte prăbuşirile din acţiunile tehnologice, în condiţiile în care Nasdaq a pierdut 6,4% în această săptămână.

Un alt factor în joc este prăbuşirea spectaculoasă a TerraUSD, cândva a treia cea mai mare stablecoin din lume, care a rupt legătura cu dolarul în această săptămână pentru a cădea până la 30 de cenţi americani, relatează Reuters.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, s-a prăbuşit joi cu peste 10%, ajungând la un minim de 1.833 de dolari, cel mai scăzut nivel din iulie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici