Bloomberg: Huawei construieşte o reţea secretă de instalaţii de fabricare a cipurilor pentru a evita sancţiunile americane

Huawei construieşte o serie de instalaţii secrete de fabricare a semiconductorilor în China pentru a permite companiei să ocolească sancţiunile americane, a avertizat o asociaţie de semiconductori cu sediul la Washington, relatează Bloomberg News.

2191 afișări
Imaginea articolului Bloomberg: Huawei construieşte o reţea secretă de instalaţii de fabricare a cipurilor pentru a evita sancţiunile americane

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Gigantul tehnologic chinez a intrat în producţia de cipuri anul trecut şi primeşte o finanţare de stat de aproximativ 30 de miliarde de dolari din partea guvernului, a declarat Asociaţia Industriei Semiconductorilor (Semiconductor Industry Association), o asociaţie din Statele Unite, adăugând că Huawei a achiziţionat cel puţin două fabrici existente şi construieşte alte trei.

Departamentul de Comerţ al SUA adăugase Huawei pe lista sa de control al exporturilor în 2019, din cauza preocupărilor legate de securitate. Compania neagă că ar reprezenta un risc de securitate.

Dacă Huawei construieşte instalaţii sub numele altor companii, aşa cum spune Semiconductor Industry Association, atunci ar putea să poată ocoli restricţiile guvernului american pentru a achiziţiona indirect echipamente americane de fabricare a cipurilor, potrivit raportului Bloomberg.

Huawei a fost inclusă pe o listă neagră a comerţului în Statele Unite, ceea ce a restricţionat majoritatea furnizorilor de a expedia bunuri şi tehnologie către această companie, cu excepţia cazului în care au primit licenţe. Oficialii au continuat să înăsprească controalele pentru a tăia capacitatea companiei de a cumpăra sau de a proiecta semiconductori care alimentează majoritatea produselor sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici