Blue Air, cu pierderi de 2,5 mil.euro după închiderea spaţiului aerian, cere ajutor CE şi Guvernului

Blue Air a avut pierderi de 2,48 milioane euro determinate de închiderea spaţiului aerian şi a solicitat sprijin Guvernului şi Comisiei Europene (CE), a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Sherif Ussama.

90 afișări
Imaginea articolului Blue Air, cu pierderi de 2,5 mil.euro după închiderea spaţiului aerian, cere ajutor CE şi Guvernului

Blue Air, cu pierderi de 2,5 mil.euro după închiderea spaţiului aerian, cere ajutor CE şi Guvernului (Imagine: Mediafax Foto)

Blue Air a anulat 164 de zboruri, fiind afectaţi circa 20.100 pasageri.

Blue Air a avut pierderi de circa 2,48 milioane euro, din care pierderi din vânzări de peste 1,7 milioane euro, rambursări de 450.000 euro, reprogramarea pasagerilor pe zboruri ulterioare - 300.000 euro şi costuri de operare de pe alte aeroporturi - 30.000 euro.

"Compania a trimis aceste date şi către Comisia Europeană precum şi către Guvernul României pentru a încerca obţinerea de sprijin în gestionarea acestei situaţii", a afirmat Ussama.

Operatorul low-cost este deţinut de omul de afaceri Nelu Iordache.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan din Islanda a perturbat traficul aerian în Europa şi a determinat închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state.

Traficul aerian pe întreg teritoriul României a fost închis sâmbătă, la ora 18:00, şi a fost redeschis luni, la ora 15:00.

Companiile cu activităţi în transportul aerian aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi aerogările administrate de autorităţile locale au pierdut de vineri până marţi circa şapte milioane euro din cauza închiderii spaţiului aerian, din care patru milioane euro au fost raportate de Tarom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici