BM consideră că România a făcut progrese

Banca Mondială consideră că România a făcut progrese semnificative în vederea implementării reformelor sprijinite de instituţie, în contextul pregătirii celui de-al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare (DPL), iar echipa de experţi BM va reveni la Bucureşti.

25 afișări
Imaginea articolului BM consideră că România a făcut progrese

BM consideră că România a făcut progrese (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Se înregistrează progrese semnificative, iar echipa Băncii Mondiale a apreciat pozitiv eforturile susţinute depuse de Guverul României în vederea realizării programului de reformă convenit. Mai multe dintre măsurile de reformă sprijinite prin programul DPL necesită acţiuni legislative, iar echipa Băncii Mondiale va reveni la Bucureşti pe măsură ce se avansează în această direcţie", se arată într-un comunicat transmis miercuri de BM.

Experţii Băncii Mondiale s-au concentrat în discuţiile cu autorităţile române asupra stadiului reformelor din sectorul public, incluzând implementarea legii salarizării unitare şi a legii pensiilor, precum şi a reformelor din domeniul sănătăţii, educaţiei, asistenţei sociale şi din sectorul financiar.

O echipă de experţi ai Băncii Mondiale s-a aflat în România în perioada 20-27 ianuarie, alături de misiuni ale FMI şi Comisiei Europene, pentru a discuta cu autorităţile de la Bucureşti despre performanţele şi perspectivele programului de reformă convenit în acordul de finanţare externă.

Reprezentanţii BM au avut mai multe discuţii cu autorităţile române despre progresul implementării măsurilor de reformă susţinute de Banca Mondială în contextul pregătirii celui de-al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici