BM: Taxa pe viciu poate fi majorată în continuare

Taxa pe viciu, în special cea aplicată pentru tutun, poate fi majorată în continuare, având în vedere că ponderea taxelor în preţul ţigaretelor este inferioară în România comparativ cu alte state europene, potrivit unui raport realizat de Banca Mondială pentru autorităţile române.

18 afișări
Imaginea articolului BM: Taxa pe viciu poate fi majorată în continuare

BM: Taxa pe viciu poate fi majorată în continuare (Imagine: Mediafax Foto)

"În prezent, este loc încă pentru majorarea taxei pe viciu din România, şi în special a celei aplicată ţigaretelor. Taxele reprezintă, în România, circa 53% din preţul de retail al ţigaretelor, comparativ cu 60% în Bulgaria, 62% în Germania sau 68% în Franţa. Majorarea accizei la tutun este bună pentru sănătate, bună pentru buget şi bună pentru economie", se arată în raportul obţinut de agenţia MEDIAFAX.

Analiştii instituţiei internaţionale arată că aproximativ 21% dintre românii adulţi fumează zilnic, iar creşterea accizei la tutun reprezintă cel mai puternic instrument pentru reducerea fumatului, a mortalităţii atribuite fumatului şi a costurilor din sănătate asociate acestui viciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici