BMW aduce motorizări noi pentru Seria 1, disponibile în România în primăvară

Constructorul auto german BMW prezintă la Geneva, printre altele, două noi motorizări pentru Seria 1, care vor fi disponibile şi în România din primăvară, precum şi modelele Z4 şi Gran Turismo (GT) Concept, potrivit reprezentanţei BMW în România.

635 afișări
Imaginea articolului BMW aduce motorizări noi pentru Seria 1, disponibile în România în primăvară

BMW, model Z4

"BMW Seria 5 Gran Turismo Concept este un nou model inovativ BMW care deschide drumul către un nou segment de automobile, aşa cum o făcea şi BMW X5 cu 10 ani în urmă", se arată într-un comunicat al BMW Group România.

Seria 5 GT ar trebui să ajungă pe piaţa românească spre sfârşitul anului acesta.

Noul BMW 116d va fi lansat pe piaţă în primăvara acestui an şi va deveni noua variantă diesel de intrare în gamă. Motorizarea va fi disponibilă atât pentru maşinile cu trei uşi, cât şi pentru cele cu cinci uşi. Motorul, o altă variantă a propulsorului BMW diesel cu patru cilindri, cu turbocompresor şi injecţie directă common-rail, dezvoltă 115 Cai Putere (CP) şi oferă un cuplu maxim de 260 Nm.

Potrivit producătorului, acest motor are un consum de carburant de 4,4 litri la o sută de kilometri parcurşi, iar nivelul emisiilor de dioxid de carbon măsoară 118 grame pe kilometru.

BMW 116i este varianta de bază de motorizare a BMW Seria 1. Motorizarea este disponibilă pe versiunile de caroserie cu trei şi cinci uşi. Motorul are o capacitate de 2 litri, are patru cilindri, este alimentat prin injecţie directă pe benzină (High Precision Injection) şi dezvoltă 122 CP. Cuplul maxim este de 185 Nm.

Preţurile celor două versiuni vor fi comunicate în apropierea momentului lansării.

La salon BMW va prezenta şi modelul Z4, care va fi lansat în România în primăvară. Noul Z4 este primul roadster (maşină decapotabilă cu două locuri - n.r.) BMW cu un hardtop (acoperiş dur - n.r.) retractabil. Noua generaţie a Z4 va înlocui două modele - BMW Z4 Roadster şi BMW Z4 Coupé.

De asemenea, constructorul auto german va prezenta varianta diesel a versiunii lungi a Seria 7, BMW 730Ld.

O altă noutate este BMW Concept Seria 7 ActiveHybrid. Aceasta prefigurează primul model hibrid bazat pe BMW Seria 7, programat să intre în producţia de serie în cursul anului 2009. Modelul combină un motor pe benzină cu opt cilindri cu un motor electric de 20 CP, alimentat de un acumulator litiu-ion. Această soluţie tehnică permite maşinii să reducă emisiile şi consumul cu 15% faţă de varianta echipată exclusiv cu motor pe benzină.

BMW 330d va fi prezentat cu tehnologia opţională BMW BluePerformance care face din 330d singura maşină din segmentul premium care deja îndeplineşte normele Euro 6 cu privire la emisii.

Pe lângă modelele şi versiunile de motorizare amintite, BMW va prezenta şi gamă de accesorii şi echipamente opţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici