BMW GINA - maşina acoperită cu material textil (Galerie Foto)

Producătorul german de automobile BMW a prezentat, marţi, automobilul concept denumit GINA, care are caroserie flexibilă, acoperită cu un material textil elastic.

5798 afișări
Imaginea articolului BMW GINA - maşina acoperită cu material textil (Galerie Foto)

BMW GINA - maşina acoperită cu material textil (Imagine: www.promotor.ro)

Modelul GINA Light Visionary, automobil decapotabil, cu două locuri, este construit dintr-un schelet metalic, cu mai multe articulaţii care permit schimbarea formelor maşinii. Scheletul este acoperit cun un material textil elastic, impermeabil şi rezistent la variaţiile de temperatură, potrivit site-ului bmw-web.tv.

Accesul la motor se realizează printr-o fantă în materialul textil. De asemenea, farurile sunt vizibile doar când sunt aprinse, iar mecanismul care le acoperă funcţionează precum pleoapele ochiului.

Pe partea laterală, materialul textil este întrerupt în zona de închidere a uşilor, pentru a permite accesul în automobil, în timp ce în zona balamalelor materialul textil se îndoaie, nefiind necesară întreruperea.

Pe acelaşi principiu funcţionează şi eleronul mobil al conceptului GINA.

Stopurile şi semnalizările sunt vizibile prin materialul textil atunci când sunt aprinse, fără a fi necesară modificarea structurii caroseriei.

Vânzările BMW la nivel mondial au atins 1,27 milioane unităţi anul trecut, cu 7,7% peste nivelul atins în 2006. În Europa, vânzările mărcii BMW au totalizat anul trecut 793.077 de unităţi.

Mai multe imagini si clipuri, pe www.promotor.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici