BMW lansează în România noua generaţie a modelului Z4

BMW Group România, reprezentanţa locală a constructorului auto german, va lansa noua generaţie a modelului Z4 în primul trimestru al anului viitor, preţurile urmând să fie comunicate în apropierea momentului introducerii pe piaţă, potrivit companiei.

38 afișări
Imaginea articolului BMW lansează în România noua generaţie a modelului Z4

BMW lansează în România noua generaţie a modelului Z4

Maşina va fi prezentată în premieră mondială la Salonul auto de la Detroit, în ianuarie 2009.

Noul Z4 este primul roadster (maşină decapotabilă cu două locuri - n.r.) BMW cu un hardtop (acoperiş dur - n.r.) retractabil. Noua generaţie a Z4 va înlocui două modele - BMW Z4 Roadster şi BMW Z4 Coupé.

Hardtop-ul din două piese, retractabil electrohidraulic, are carcasă din aluminiu şi se deschide sau închide complet în 20 de secunde.

În cazul în care maşina este decapotată, elementele acoperişului sunt înmagazinate în compartimentul special din portbagaj. Volumul acestuia poate fi de 180 de litri când Z4 este decapotat sau de 310 litri când maşina este acoperită.

Modelul va fi echipat cu o gamă de trei motoare pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie, cu puteri cuprinse între 204 Cai Putere (CP) şi 306 CP. Tehnologia BMW EfficientDynamics este disponibilă standard, cu elemente specifice create pentru fiecare model în parte.

BMW EfficientDynamics presupune gestiunea variabilă a supapelor Valvetronic, tehnologia High Precision Injection (injecţie de mare precizie) pentru injecţia directă pe benzină, regenerare a energiei la frânare, indicator al punctului optim de schimbare a vitezelor, carter complet din aluminiu sau, după caz, din aliaj de magneziu şi aluminiu, aerodinamică optimizată, tehnologie de construcţie cu materiale ultrauşoare şi pneuri cu rezistenţă redusă la rulare.

Toate variantele de motorizare îndeplinesc standardele Euro 5 cu privire la emisii, taxa pe poluare auto în România fiind astfel zero.

Celor trei propulsoare le poate fi asociată o transmisie manuală cu şase trepte, disponibilă standard, sau o cutie de viteze cu şase sau şapte trepte, în funcţie de motorizare.

La noua generaţie Z4, BMW inaugurează utilizarea sistemului iDrive pe un roadster al mărcii. În combinaţie cu sistemul opţional de navigaţie Professional, noua generaţie BMW iDrive cuprinde un controller optimizat din punct de vedere ergonomic pentru selecţia şi controlul funcţiilor prin răsucirea, apăsarea sau bascularea controllerului. Acesta dispune de butoane care oferă acces direct în meniu, precum şi de butoane preferenţiale programabile liber pentru o operare mai uşoară.

Afişajul este rabatabil şi are un ecran de 8,8 ţoli. Prezentarea grafică a meniurilor şi sistemul de navigaţie au fost îmbunătăţite, potrivit BMW.

BMW Group a preluat activitatea de import a automobilelor BMW şi Mini pe piaţa românească în luna iulie a anului trecut de la Automobile Bavaria, care a rămas principalul dealer al mărcilor BMW şi Mini.

După primele zece luni vânzările de maşini BMW au crescut cu 11,2%, de la 1.895 unităţi la 2.109 maşini, însă în luna octombrie livrările mărcii germane pe piaţa locală au căzut cu 36%, la 206 automobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici