BMW recheamă în service 220.000 de maşini, produse în urmă cu peste 10 ani

Grupul german BMW recheamă în service la nivel global circa 220.000 de maşini produse în 2002 şi 2003, parte a unei campanii de verificare la nivelul industriei auto care vizează airbagurile furnizate de compania niponă Takata.

314 afișări
Imaginea articolului BMW recheamă în service 220.000 de maşini, produse în urmă cu peste 10 ani

BMW recheamă în service 220.000 de maşini, produse în urmă cu peste 10 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Automobilele sunt din Seria 3, produse în intervalul decembrie 2001 - martie 2003. BMW estimează că aproximativ 180.000 de astfel de autoturisme sunt încă în circulaţie, potrivit Bloomberg.

Peste 42.000 de maşini BMW vor fi rechemate în SUA, au anunţat autorităţile americane.

BMW a arătat că nu are cunoştinţă despre accidente legate de această problemă şi nici despre funcţioarea necorespunzătoare a airbagurilor la autovehiculele produse de companie.

În luna aprilie a fost anunţată rechemarea la nivel global a 3,4 milioane de maşini produse de Toyota, Nissan, Honda şi Mazda, din cauza airbagurilor Takata. Compania niponă este al doilea mare producător de airbaguri şi centuri de siguranţă la nivel global.

În toate aceste cazuri, există posibilitatea ca airbagul pasagerului de pe scaunul din faţă să nu se umfle corect, din cauza unui defect de fabricaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici