BMW România lansează anul acesta Seria 5 GT şi crossover-ul X1 (Galerie Foto)

BMW Group România va lansa Seria 5 GT în toamnă, iar la sfârşitul anului crossover-ul X1, a declarat, miercuri seară, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al filialei locale BMW, Bernd John.

188 afișări
Imaginea articolului BMW România lansează anul acesta Seria 5 GT şi crossover-ul X1 (Galerie Foto)

BMW România lansează Seria 5 GT în toamnă, iar la sfârşitul anului crossover-ul X1

"Vom avea acest nou model (X1 - n.r.) la sfârşitul anului acesta, însă vom începe livrările către clienţi la începutul lui 2010. De asemenea vom mai lansa Seria 5 GT în toamnă", a spus John, cu ocazia lansării cărţii "Never stand still", istoria BMW, scrisă de românul Alexandru Dobai.

Potrivit unui anunţ anterior al BMW Group România, o altă noutate pe care constructorul auto german o va aduce pe piaţa românească este noua generaţie a modelului Z4, care va fi lansat în România în primăvară. Noua generaţie a Z4 va înlocui două modele - BMW Z4 Roadster şi BMW Z4 Coupé.

BMW X1 a fost prezentat sub formă de concept la salonul auto de la Paris în octombrie 2008. Varianta de producţie va fi prezentată de constructor în toamna acestui an, cel mai probabil la salonul auto de la Frankfurt.

"Modelul (X1 - n.r.) va fi poziţionat ca preţ sub BMW X3, însă dimensiunile noului crossover nu vor fi semnificativ mai reduse, deoarece proporţiile viitoarei generaţii X3 vor creşte", a explicat oficialul BMW.

Galerie Foto

El a adăugat că în pofida scăderii vânzărilor, BMW Group România nu va apela la reduceri de preţ semnificative, argumentând că "nu sunt bune în segmentul premium".

De asemenea, John a declarat că primele semne de revigorare a pieţei auto au început să apară.

"Se simte o revigorare a pieţei pentru că oamenii vin în showroom şi cumpără maşini. Nu neapărat BMW, ci Mercedes-Benz, Audi, dar cumpără. Sunt semne de redresare atât în România, cât şi pe alte pieţe. (...) Evident că volumele sunt mici în comparaţie cu nivelul vânzărilor din lunile echivalente ale anului trecut, însă sunt semnale pozitive", a spus Bernd John.

BMW Group România este reprezentantul pe plan local al mărcilor BMW şi Mini din vara anului 2007, până atunci modelele acestor mărci fiind importate de Automobile Bavaria, care după acel moment a rămas cel mai mare dealer al BMW şi Mini.

Vânzările BMW în România au scăzut cu 10% anul trecut, de la 2.727 maşini la 2.446 automobile, în contextul unei pieţe a autoturismelor care a coborât cu 14,1%, la aproape 271.000 unităţi.

Anul trecut au fost vândute 267 de unităţi marca Mini în România, în creştere cu 36,9% faţă de anul precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici