BMW trimite în şomaj tehnic 28.000 de angajaţi din Germania

Constructorul de automobile BMW a anunţat, marţi, că va trimite în şomaj tehnic 28.000 de angajaţi de la patru uzine din Germania, începând cu luna februarie.

164 afișări
Imaginea articolului BMW trimite în şomaj tehnic 28.000 de angajaţi din Germania

BMW trimite în şomaj tehnic 28.000 de angajaţi din Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura este destinată reducerii costurilor într-un mediu economic nefavorabil pentru sectorul auto şi ar putea să dureze până la sfârşitul lunii martie, potrivit unui comunicat al grupului.

BMW a folosit metoda şomajului tehnic şi în lunile trecute în cazul a câteva mii de angajaţi din Germania.

Vânzările producătorului auto s-au prăbuşit cu peste 25% în lunile noiembrie şi decembrie, comparativ cu perioada similară din 2007, iar situaţia în 2009 se anunţă dificilă.

Pe lângă trei uzine din Bavaria, şomajul parţial va afecta şi 190 de angajaţi de la fabrica din Berlin.

Lucrătorii afectaţi de şomaj tehnic vor beneficia de "cel puţin 93% din salariul lor net", se arată în comunicatul de presă.

BMW s-a alăturat companiilor rivale Daimler şi Opel, care au apelat deja la trimiterea masivă în şomaj tehnic, în perioada de sfârşit de an, pentru a adapta producţia la cererea redusă a pieţei.

În plus, BMW intenţionează să solicite garanţii din partea guvernului pentru filiala de servicii financiare, după ce, în decembrie, Volkswagen a procedat asemănător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici