BNR a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 5,25% pe an şi nivelurile rezervelor minime

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a menţinut, joi, rata dobânzii de politică monetară la 5,25% pe an, precum şi nivelurile ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

329 afișări
Imaginea articolului BNR a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 5,25% pe an şi nivelurile rezervelor minime

BNR a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 5,25% pe an şi nivelurile rezervelor minime (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Decizia BNR este în linie cu aşteptările analiştilor, care anticipează o menţinere a actualului nivel de dobândă până la finele acestui an.

BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0,75 puncte procentuale de la începutul anului, până la minimul istoric de 5,25% pe an. La începutul lunii mai, BNR a oprit însă ciclul de reducere a ratei de politică monetară din cauza schimbărilor politice din România, care s-au suprapus pe intensificarea temerilor investitorilor cu privire la viitorul zonei euro.

CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat luni într-o conferinţă de presă.

Comunicatul detaliat va fi prezentat în cadrul briefingului de presă care va avea loc joi la ora 15:30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici