Boagiu: Lucrările la autostrada Murfatlar-Constanţa şi la centura ocolitoare a Constanţei, în grafic

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, sâmbătă, că lucrările la autostrada Murfatlar - Constanţa şi la centura ocolitoare a municipiului Constanţa sunt în grafic şi vor fi terminate până la sfârşitul acestei luni.

1186 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Lucrările la autostrada Murfatlar-Constanţa şi la centura ocolitoare a Constanţei, în grafic

Boagiu: Lucrările la autostrada Murfatlar-Constanţa şi la centura ocolitoare a Constanţei, în grafic (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Boagiu a făcut, sâmbătă, o vizită pe şantierul autostrăzii A2 şi s-a declarat mulţumită de stadiul lucrărilor.

"Scopul vizitei este de a mă asigura că lucrările se execută în timp. Am învăţat o lecţie, aceea că dacă nu vii să verifici şi să vezi cu ochii tăi, deseori cei din subordinea ta pot să-ţi prezinte lucrurile distorsionat, aşa că orice control e binevenit pentru a ne atinge obiectivele. Nu e mare bucurie ca după doi ani şi ceva de când se vorbeşte de această autostradă abia acum începem să-i vedem rezultatele, dar după vizita de astăzi este clar că lucrările sunt în grafic şi ceea ce ne-am asumat pentru anul acesta se va întâmpla", a afirmat Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a spus că pe sectorul autostrăzii de la Murfatlar la Constanţa se va circula de la sfârşitul lunii iulie, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla atunci constructorul va suporta penalităţi.

"Termenul de finalizare asumat de constructor este sfârşitul acestei luni. Cred că îl vor respecta. Dacă nu, îşi vor primi penalităţile de rigoare", a spus ministrul.

Boagiu a precizat că anul viitor se va circula pe toată autostrada, cu excepţia segmentului între Cernavodă şi Medgidia, care va fi finalizat în 2013.

"Ei şi-au asumat că în septembrie vom mai deschide la o cale tronsonul de la Medgidia la Constanţa pe secţiunea între intersecţia de la Valea Dacilor şi DN3 urmând să fie finalizate în 2012. Lucrurile merg din ce în ce mai bine din punctul meu de vedere, iar în 2012 vom circula pe autostrada Cernavodă - Constanţa cu excepţia tronsonului abandonat, acolo unde vom circula pe o singură bandă, urmând ca în 2013 să fie finalizat şi acest sector", a afirmat ministrul Transporturilor.

Cu ocazia vizitei de sâmbătă, Boagiu a verificat şi stadiul lucrărilor la calea ferată Bucureşti Constanţa şi a precizat că de săptămâna viitoare timpul de călătorie pe această rută va scădea cu încă 30 de minute.

"Din 15 iulie vom reduce timpul de călătorie de la Bucureşti la Constaţa cu încă 30 de minute. Vom ajunge la două ore şi 30 de minute şi aici suntem in grafic", a spus ministrul.

De asemenea, Boagiu a verificat şi stadiul lucrărilor la podul de la Cernavodă, închis pentru reabilitare la începutul acestui an.

Ministrul a fost mulţumit de stadiul lucrărilor, susţinând că acestea sunt chiar în avans. De altfel, Boagiu a spus că trebuie găsită şi o variantă de recompensare pentru cei care termină lucrările mai devreme decât graficul asumat.

"Aşa cum avem penalităţi, să avem şi o formulă prin care să îi recompensăm", a mai spus Boagiu.

Ministrul Transporturilor a mai anunţat că, vineri, a semnat un ordin prin care taxa de pod de la Feteşti - Cernavodă şi de la Giurgeni - Vadu Oii va fi redusă de la 11 lei la cinci lei, decizia urmând să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Boagiu a mai spus că există şi o variantă alternativă la drumul spre litoral, şi anume traversarea cu bacul din Călăraşi către Ostrov.

"O variantă alternativă pe care o punem la dispoziţie este traversarea şi cu bacul. Bacurile au venit deja. Sper ca în două-trei zile şi ele să funcţioneze, astfel încât cei care doresc să traverseze cu bacul de la Călăraşi la intersecţia cu DN3 să aibă şi această alternativă.", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici