Boc cere ca funcţionarii care trebuie să avizeze proiecte cu fonduri UE să nu fie lăsaţi în vacanţă

Premierul Emil Boc a cerut, joi, şefilor de servicii deconcentrate să nu permită plecarea în vacanţă a funcţionarilor care avizează proiectele finanţate din fonduri comunitare, astfel încât procedurile de contractare a banilor să fie încheiate la termen, pentru a evita pierderea fondurilor.

12 afișări
Imaginea articolului Boc cere ca funcţionarii care trebuie să avizeze proiecte cu fonduri UE să nu fie lăsaţi în vacanţă

Boc cere ca funcţionarii care trebuie să avizeze proiecte cu fonduri UE să nu fie lăsaţi în vacanţă (Imagine: Mediafax Foto)

El a formulat solicitarea la Călăraşi, unde se află în vizită, într-un discurs susţinut în faţa şefilor de servicii deconcentrate, autorităţilor locale şi parlamentarilor din zonă.

"Niciun funcţionar care are legătură directă sau indirectă cu aprobarea acestor proiecte şi depunerea lor să nu aibă vacanţă. Mă refer aici la ceea ce înseamnă mediu, inspectorat de stat în construcţii şi alte servicii deconcentrate care avizează proiectele depuse de autorităţile locale", a spus Boc.

Premierul a amintit că unul dintre aceste programe, în care solicitările de fonduri trebuie depuse şi aprobate până la sfârşitul lunii iulie, pentru o finanţare comunitară de peste 700 milioane euro, este cel legat de dezvoltarea satelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici