Boc: Problema majoră în combaterea evaziunii este neaplicarea legii

Principalul factor care favorizează evaziunea fiscală nu este legislaţia incompletă, ci neaplicarea legii, cu complicitatea unor instituţii care ar trebui să supravegheze modul de plată a obligaţiilor bugetare, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

17 afișări
Imaginea articolului Boc: Problema majoră în combaterea evaziunii este neaplicarea legii

Boc: Problema majoră în combaterea evaziunii este neaplicarea legii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu avem o problemă majoră cu legislaţia, ci cu aplicarea în detaliu a legii. Este vorba şi de complicitatea cu actori ai statului puşi să vegheze la respectarea legii", a spus Boc în Senat, la prezentarea priorităţilor legislative ale Guvernului.

Premierul a precizat că Executivul va încerca în acest an să se implice mai eficient în combaterea evaziunii, în principal prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

La începutul anului, Guvernul a decis constituirea unui consiliu interministerial care să rezolve săptămânal sesizările privind evaziunea fiscală şi să identifice modalităţi de eliminare a fenomenului.

Consiliul este format din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ministerului de Interne, Ministerului Justiţiei şi altor instituţii cu atribuţii în combaterea evaziunii fiscale.

Săptămâna trecută, la prezentarea bilanţului pe 2009 al Poliţiei Române, premierul i-a avertizat pe şefii poliţiei că autorităţile vor intra în acest an "în război cu evaziunea fiscală" şi că va urmări personal, prin consiliul interministerial înfiinţat la Guvern, dacă sursele de evaziune vor fi sau nu eliminate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici