Boc: Programul Fermierul va fi refăcut

Guvernul intenţionează să revizuiască Programul Fermierul de sprijinire a producătorilor agricoli, conceput în urmă cu doi ani, când Gheorghe Flutur se afla la conducerea Ministerului Agriculturii, şi discută în acest sens cu Comisia Europeană (CE), a afirmat, vineri, premierul Emil Boc.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: Programul Fermierul va fi refăcut

Premierul Emil Boc (Montaj foto)

Şeful Guvernului a vizitat o fermă de vaci din comuna Conţeşti (judeţul Dâmboviţa), remarcând că în incintă era difuzată muzică simfonică, pentru relaxarea animalelor.

El a discutat cu fermierii din zonă, care au reclamat, printre altele, că nu pot fi accesate fonduri prin intermediul Programului Fermierului.

În timpul discuţiei, premierul a arătat că acest program va fi refăcut.

"El trebuie refăcut, a fost conceput în 2007 de domnul Flutur, şi acum discutăm cu Comisia Europeană", a spus Boc.

Programul Fermierul prevede acordarea de credite în condiţii avantajoase pentru investiţiile în agricultură, precum dobândă redusă, şi se adresează atât investitorilor care au proiecte aprobate pentru obţinerea de finanţarea din fonduri UE, cât şi celor care nu beneficiază de sprijin din bani europeni.

Agricultorii care au proiecte finanţate din fonduri comunitare şi contractează credite prin Programul Fermierul nu beneficiază de reducerea sumei pe care o au de rambursat.

Comisia Europeană a considerat "Fermierul" ca fiind un ajutor de stat, în cazul beneficiarilor care accesează simultan fonduri UE prin programul de dezvoltare rurală. Drept urmare, sprijinul primit prin reducerea dobânzii este scăzut din valoarea totală a finanţării publice pentru proiectul respectiv, întrucât finanţarea din fonduri publice pentru proiect şi sprijinul "Fermierul" nu trebuie să depăşească, cumulat, intensitatea maximă de finanţare stabilită în cazul proiectelor.

Premierul Emil Boc se află în vizită în judeţul Dâmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici