Boc reia avertismentul de supraimpozitare a băncilor care îşi retrag finanţarea din România

Premierul Emil Boc a reluat avertismentul la adresa băncilor care nu îşi vor menţine liniile de finanţare în România, arătând că Guvernul poate aplica politici fiscale prin care şi băncile să "sufere" dacă nu sunt solidare cu economia internă, adăugând că speră să nu fie nevoie de astfel de măsuri.

13 afișări
Imaginea articolului Boc reia avertismentul de supraimpozitare a băncilor care îşi retrag finanţarea din România

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

În luna mai, premierul Boc a afirmat că Guvernul va introduce măsuri dure, precum supraimpozitarea profiturilor obţinute de băncile străine, dacă băncile străine prezente în România nu îşi vor menţine liniile de finanţare în ţară şi vor încălca astfel înţelegerea convenită la Viena în luna martie.

Premierul a arătat atunci că nu a primit semnale conform cărora băncile nu şi-ar menţine liniile de finanţare, dar că "mulţi au spus că au asemenea temeri".

El a apreciat că procesul de creditare ar putea fi relansat începând cu lunile iunie-iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici