Boc revine: Acordul cu FMI va trebui renegociat dacă Parlamentul nu îşi face datoria

Premierul în exerciţiu, Emil Boc, a revenit, marţi, asupra declaraţiei privind acordul cu FMI, precizând că "dacă Parlamentul nu îşi face datoria", acordul cu FMI va trebui renegociat.

27 afișări
Imaginea articolului Boc revine: Acordul cu FMI va trebui renegociat dacă Parlamentul nu îşi face datoria

Boc revine: Acordul cu FMI va trebui renegociat dacă Parlamentul nu îşi face datoria (Imagine: Mediafax Foto)

"Anul acesta, dacă Parlamentul îşi face datoria, suntem în grafic. Dacă Parlamentul nu-şi face datoria, trebuie renegociat. Scrie acolo, până la sfârşitul anului, legea bugetului de stat, legea pensiilor, legea responsabilităţii fiscale, încadrarea în deficit de 7,3 la sută. Sunt cele mai importante prevederi din acordul cu Comisia Europeană şi FMI. Pentru 2009, dacă Parlamentul îşi face datoria, suntem în grafic, dacă nu, avem probleme", a explicat Boc, la Cluj.

Potrivit acestuia, Guvernul şi-a făcut datoria, problemele fiind la Parlament.

"Au blocat legea pensiilor şi suntem cu unele întârzieri, dar nu din cauza Guvernului. La Curtea Constituţională se află legea privind desfiinţarea agenţiilor şi a salarizării unitare. Guvernul a făcut tot ceea ce a trebuit. Legat de deficit, la 1 octombrie suntem foarte bine, avem un deficit de 5,4 la sută, deci ne-am încadrat în toate ţintele de deficit negociate cu CE şi FMI până la 1 octombrie", a subliniat Boc.

Anterior, în timpul vizitei făcute pe şantierul Autostrăzii Transilvania din judeţul Cluj, întrebat fiind dacă România va renegocia acest acord cu FMI, Emil Boc răspundea: "Nu". El a explicat că România şi-a respectat toate angajamentele cu FMI până la 1 octombrie, iar în ceea ce priveşte actele normative care trebuiau adoptate el a spus că este vina parlamentarilor că nu au făcut eforturi pentru adoptarea acestora.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a făcut "eforturi mari" în vederea revizuirii acordului cu FMI, opinând că trebuie operate "anumite modificări" pentru că România nu va putea îndeplini toate obligaţiile asumate până la 31 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici