Boc: România reia exportul către UE de produse prelucrate din carne de porc

România va relua, începând cu anul viitor, exportul produselor din carne de porc prelucrate în România către statele membre ale UE, precum salamul de Sibiu, urmând ca ulterior să fie reluat şi exportul cărnii de porc produse în totalitate în ţară, a anunţat, vineri, premierul interimar, Emil Boc.

100 afișări
Imaginea articolului Boc: România reia exportul către UE de produse prelucrate din carne de porc

Boc: România reia exportul către UE de produse prelucrate din carne de porc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Din cauza pestei porcine, România nu are voie în prezent să livreze carne şi mezeluri din carne de porc în statele UE, produsele putând fi vândute doar pe piaţa internă.

Comisia Europeană a decis în luna septembrie 2007 să prelungească, până la 31 decembrie 2009, interdicţia impusă firmelor româneşti privind livrările de carne de porc, considerând că pesta porcină nu este încă ţinută sub control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici