Boc şi Berceanu au inaugurat un tronson din centura Timişoarei

Premierul interimar Emil Boc şi ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, au inaugurat, miercuri, un tronson al centurii Timişoarei, Boc urcând apoi la volanul unui autoturism Dacia Logan şi plecând să testeze calitatea lucrărilor, avându-l pe Berceanu în dreapta sa.

134 afișări
Imaginea articolului Boc şi Berceanu au inaugurat un tronson din centura Timişoarei

Boc şi Berceanu au inaugurat un tronson din centura Timişoarei (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Emil Boc şi Radu Berceanu au fost întâmpinaţi, la centura Timişoarei, de directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa, pe care Boc l-a întrebat: "Sunt gata lucrările?", iar acesta a răspuns afirmativ.

Maliţa i-a prezentat apoi o hartă a tronsonului şi i-a explicat că, de fapt, lucrările la acest tronson nu sunt finalizate, în primăvara anului viitor urmând să se realizeze încă 1,2 kilometri de drum, un pasaj peste calea ferată şi să se toarne stratul de uzură.

El i-a explicat lui Boc faptul că prin realizarea unui pasaj peste calea ferată s-a făcut o economie de aproximativ două milioane de euro, aceasta fiind "o mare realizare".

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a spus că lucrările care mai trebuie făcute vor fi realizate până în februarie.

"Mai vorbim de două-trei luni", a spus el.

Ostaficiuc a anunţat că Ministerul Transporturilor a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru întreaga centură ocolitoare a municipiului, iar Radu Berceanu a spus că licitaţiile pentru următoarele tronsoane vor fi făcute la începutul anului viitor.

Emil Boc a urcat apoi la volanul unui autoturism Dacia Logan, iar Berceanu s-a aşezat în dreapta, ei plecând cu maşina pentru a testa calitatea lucrărilor executate.

Tronsonul inaugurat leagă Calea Aradului de un drum care face legătura între Calea Lugojului şi Aeroportul din Timişoara, iar în varianta finală centura va asigura tranzitul de la Calea Aradului până la Calea Lugojului.

Lucrările la varianta de ocolire a Timişoarei şi la DN 6 Timişoara-Lugoj au început în iunie 2002 şi s-au întins pe durata a şapte ani, întrucât a fost reziliat contractul cu prima firmă care a câştigat licitaţia de execuţie, o firmă din Grecia, şi, ulterior, a fost organizată o nouă licitaţie, câştigată de firme româneşti.

De asemenea, timp de aproape doi ani, finanţarea acordată de Banca Japoneză de Cooperare Internaţională nu a mai fost sigură, dar Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a obţinut o extindere a termenului de acordare a banilor.

Cele două lucrări au costat aproximativ 40 de milioane de euro.

Boc: Această centură demonstrează că pentru noi contează faptele, nu vorbele

După ce a parcurs cu maşina tronsonul de centură inagurat, Emil Boc s-a oprit într-un sens giratoriu, pe drumul spre Arad, şi le-a cerut angajaţilor companiei care au lucrat la această centură să dea drumul la circulaţie.

Astfel, primul autovehicul care a intrat pe acest drum a fost un TIR înmatriculat în Polonia.

"Iată, primul este un bulgar", a spus Boc, el fiind corectat imediat de ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu: "Este polonez, este polonez".

"Această centură demonstrează că pentru noi contează faptele, nu vorbele", a spus Boc.

Întrebat despre ce fapte vorbeşte, el a exemplificat, pe lângă tronsonul din centura Timişoarei, cei 42 de kilometri din Autostrada Transilvania inauguraţi marţi, Pasajul Băneasa, centura Oradiei şi cea a Iaşiului, afirmând că "dacă în fiecare an s-ar fi lucrat aşa, ar fi fost construite de două ori centuri ocolitoare în jurul marilor municipii".

Berceanu i-a felicitat pe constructori şi pe directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru că au reuşit să finalizeze lucrările în doar şapte luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici