Boc: Termocentralele redimensionate, în 2011, cu eliminarea subvenţiei generalizate la încălzire

Marile termocentrale vor fi redimensionate în 2011, pentru a satisface nevoile tot mai reduse ale oraşelor, ca urmare a dispariţiei consumatorilor industriali mari, iar subvenţia generalizată la încălzire va fi eliminată şi acordată doar celor cu venituri mici, a declarat premierul Emil Boc.

44 afișări
Imaginea articolului Boc: Termocentralele redimensionate, în 2011, cu eliminarea subvenţiei generalizate la încălzire

Boc: Termocentralele redimensionate, în 2011, cu eliminarea subvenţiei generalizate la încălzire (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a afirmat la postul public de radio că Guvernul este în curs de finalizare a strategiei privind subvenţiile pentru încălzire, care va fi aplicată din aprilie anul viitor şi va pune în practică modernizarea termocentralelor şi eliminarea subvenţiei generale pentru sistemul centralizat de încălzire.

"Această strategie intră în vigoare în aprilie 2011. Ea va face o mutaţie capitală în procedura subvenţiei şi în abordarea relaţiilor cu autorităţile locale, pentru că există foarte multe centrale termice care astăzi sunt supradimensionate în raport cu ceea ce ele prestează. Nu mai există marile combinate siderurgice, de exemplu, în marile oraşe, care să necesite tot felul de centrale termice foarte mari şi atunci ele trebuie redimensionate la nevoile oraşelor, iar subvenţiile să fie ţintite. Subvenţiile vor fi alocate doar persoanelor care au nevoie cu adevărat de sprijin din partea statului şi nu o subvenţie generalizată, dar trebuie ca aceste centrale, aceste obiective de investiţii din municipii, din judeţe, să fie modernizate", a spus Boc.

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că subvenţiile pentru termoficare vor fi acordate mai departe şi în acest an, iar anul viitor, din aprilie, se va aplica noua strategie din domeniu, aflată în lucru la Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici