BRD: O parte din clienţii care au intrat în insolvenţă continuă să-şi achite ratele

O parte din clienţii BRD care au intrat în insolvenţă continuă să-şi achite ratele la credite, încercând să menţină relaţia cu banca, susţine directorul general adjunct al băncii Sorin Popa, precizând că numărul executărilor silite a crescut faţă de perioada anterioară, dar nu îngrijorător.

46 afișări
Imaginea articolului BRD: O parte din clienţii care au intrat în insolvenţă continuă să-şi achite ratele

BRD: O parte din clienţii care au intrat în insolvenţă continuă să-şi achite ratele

"Unele cazuri de firme intrate în insolvenţă ne afectează, altele nu. O parte din clienţii care au intrat în insolvenţă sunt foarte serioaşi şi continuă să-şi plătescă creditele. Poate acei clienţi nu au avut o problemă din cauza băncii şi atunci vor să-şi menţină această relaţie. Acest lucru este posibil cu acordul administratorului judiciar", a afirmat Popa, după o conferinţă de presă.

Întrebat dacă 2010 va fi "anul executărilor silite", Popa a arătat că va fi un an dificil, dar cazurile de executare, deşi s-au înmulţit, nu au ajuns la un nivel îngrijorător.

"Anul 2010 va fi dificil, dar nu va fi anul executărilor silite (...) Va fi un an dificil, dar nu trebuie să-l privim ca un an al catastrofelor. Numărul executărilor e un pic mai mare, dar nu este îngrijorător", a spus Popa

El a arătat că banca restructurează credite de ficare dată când este vorba de clienţi care au potenţial de revenire şi posibilitatea să-şi reia plăţile către bancă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici