Bugetul pe 2012 va fi construit pe un curs de 4,3 lei/euro, cu 9 bani peste cel din 2011

Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe un curs mediu de 4,3 lei/euro, paritate cu 9 bani peste cea stabilită la elaborarea bugetului pentru 2011 şi apropiată de cotaţiile actuale ale monedei naţionale în raport cu euro.

219 afișări
Imaginea articolului Bugetul pe 2012 va fi construit pe un curs de 4,3 lei/euro, cu 9 bani peste cel din 2011

Bugetul pe 2012 va fi construit pe un curs de 4,3 lei/euro, cu 9 bani peste cel din 2011 (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Nu vreau să dau o cifră greştiă, dar undeva în jurul cifrei de 4,3, dacă nu mă înşel", a afirmat reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, întrebat pe ce curs va fi construit bugetul pentru anul viitor.

El a ţinut să precizeze, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că moneda naţională a rămas stabilă în toată această perioadă de turbulenţe internaţionale şi a evoluat în limite "mai mult decât acceptabile".

"Nu este vorba că l-a ţinut Banca Naţională, este vorba de o politică monetară pe care Banca Naţională a dus-o pentru a face acest lucru, iar pentru perioada următoare sunt ferm convins că cursul va avea aceeaşi stabilitate", a mai spus Tănăsescu.

Vineri, moneda naţională s-a apreciat, iar cursul a închis săptămâna sub 4,32 lei/euro, în contrast cu deprecierea valutelor din regiune.

Potrivit mediilor lunare anunţate de BNR, în primele nouă luni ale anului cursul de schimb nu a fluctuat semnificativ, fiind cotat la sfârşitul lunii septembrie la 4,28 lei/euro, cu 0,24% sub cotaţia de la finele anului trecut, de 4,29 lei/euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici