Bugetul pe 2019: Transporturile majorează capitalul social al Metrorex şi al CFR Călători

Ministerul Transporturilor (MT) poate aloca 330 de milioane de lei, în acest an, pentru a majora capitalul social al două societăţi aflate în subordinea sa, arată proiectul Legii bugetului pentru 2019.

441 afișări
Imaginea articolului Bugetul pe 2019: Transporturile majorează capitalul social al Metrorex şi al CFR Călători

Bugetul pe 2019: Transporturile majorează capitalul social al Metrorex şi al CFR Călători

MT intenţionează să majoreze cu 180 de milioane de lei contribuţia statului la capitalul social al Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex”.

„Suma prevăzută se virează de către Ministerul Transporturilor, după parcurgerea procedurilor în domeniul ajutorului de stat, Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti «Metrorex» - S.A. într-un cont de disponibil deschis la Trezoreria Statului”, menţionează proiectul de act normativ citat.

În bugetul MT pentru 2019, cu suma de 150 de milioane lei se majorează contribuţia statului la capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători „C.F.R. Călători” - S.A.

„Suma prevăzută se virează de către Ministerul Transporturilor, după parcurgerea procedurilor în domeniul ajutorului de stat, Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători «C.F.R. Călători» - S.A. într-un cont de disponibil deschis la Trezoreria Statului şi se utilizează cu condiţia ca Ministerul Transporturilor să îşi asume subcompensarea, iar suma alocată să se încadreze în cuantumul compensării calculat potrivit legislaţiei în vigoare”, menţionează proiectul de act normativ citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici